Tot onze spijt en met pijn in het hart hebben wij als bestuur van de Stichting IJsselsteinse Toertocht nu al moeten besluiten iedereen te berichten dat er ook in juni 2021 geen 7e editie gaat komen van de IJsselsteinse Toertocht.

Met de weet dat er vaccins zijn en de GGD aan het vaccineren is, blijft het echter zeer onzeker of het veilig is om een toertocht met zoveel mensen te organiseren.

Niemand weet op dit moment hoe de wereld er over 1, 2, 4 of 6 maanden uit gaat zien. Daarnaast is er tot op heden ook nog geen enkele richtlijn vanuit de overheid en het RIVM hoe je wel een evenement zou mogen en kunnen organiseren. Het risico om alles op te tuigen met de hoop dat we in juni wel een toertocht kunnen rijden is te groot voor ons als organisatie. Wij willen een besmettingsvrije toertocht kunnen organiseren en dat is op moment nog niet mogelijk. Wij zullen voorlopig nog even geduld moeten hebben.

Ondanks het  besluit om de toertocht niet door te laten gaan in 2021 vinden wij wel dat iedereen, individueel, in juni de IJsselsteinse Toertocht op een alternatieve wijze moet kunnen rijden. Wij zullen eind mei de 3 routes 75, 100 en 125 km als GPX-bestand op onze website www.ijsselsteinsetoertocht.nl  plaatsen. Een ieder kan deze downloaden en alsnog, volgens de dan geldende regels met betrekking tot maximale groepsgrootte, een gekozen afstand veilig rijden. Op deze wijze willen wij jullie allemaal in juni laten bewegen en vertrouwen erop dat jullie genieten van de uitgezette tocht die eigenlijk voor 2020 klaarlag.

Als er mensen zijn die ons vrijblijvend willen ondersteunen na het downloaden van het GPX bestand is dit mogelijk, door een donatie. Dit is te doen via de website www.ijsselsteinsetoertocht.nl/doneren.

De betaalde inschrijvingen die door deelnemers in 2020 via onze website zijn gedaan worden automatisch doorgeschoven naar het jaar 2022.

Volg ons via: Facebook, LinkedIn en onze website

 

Bestuur Stichting IJsselsteinse Toertocht