Ieder jaar schenkt Stichting IJsselsteinse Toertocht haar opbrengsten aan maatschappelijke organisaties in en om IJsselstein.

De goede doelen die wij komend jaar sponsoren zijn:

Het geheugenkabinet van de bibliotheek van IJsselstein

De bibliotheek van IJsselstein beschikt sinds enige jaren over een geheugenkabinet.

Dit omvat een collectie boeken, dvd’s en spellen voor mensen met dementie en mantelzorgers. Het bevat informatie over wat dementie is, hoe hiermee om te gaan en ervaringsverhalen. Met de spellen kan het geheugen getraind worden.


IJVO

Ook komend zullen wij de jaarlijkse kindervakantieweek voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool in IJsselstein, IJVO, met een financiële bijdrage ondersteunen.

PULSE – Steunpunt Mantelzorg IJsselstein

Organiseert 4 of 5 keer per jaar een mantelzorg café zodat de mantelzorger even weg is uit de thuissituatie, even tijd voor zichzelf heeft en met andere mantelzorgers ontspannende activiteiten kan ondernemen.

SKC Merwede Multiplaat G-korfbalteam

SKC Merwede gaan met het korfbalteam naar de Special Olympics op 12, 13 en 14 juni 2020 in Den Haag. Wij maken het mogelijk dat ze buiten het korfbal iets extra’s met de deelnemers kunnen doen.

 

 

 

 

 

 

STICHTING HarteKind

Stichting HarteKind wil, met het financieren van wetenschappelijk onderzoek, de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van kinderen met een hart-aandoening verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn. https://www.hartekind.nl.

Foto’s van voorgaande uitreikingen van de cheques kun je hieronder bekijken.

Uitreiking cheques goede doelen